Ако в компания един човек се загледа в телефона си, примерът

...
Ако в компания един човек се загледа в телефона си, примерът
Коментари Харесай

С взирането в телефона си заразяваме и околните

 Ако в компания един човек се загледа в телефона си, образецът му ще бъде последван и от останалите, написа сп. " Джърнъл ъв итолъджи ", базирайки се на резултатите от италианско изследване.

Резултатите от проучването демонстрират, че гледането в телефона е заразно. В хода на опита учени от университета на Пиза са следили 88 дами и 96 мъже в 820 разнообразни обстановки на публични места.

В групата от хора постоянно е имало подставено лице, което в избран миг гледа екрана на смарт телефона, натиска бутони или движи палеца си по екрана.

Изследователите са открили, че всички останали несъзнателно последват образеца му. Хората към тях също стартират да правят сходни дейности в границите на първите 30 секунди.

Учените са пресметнали, че единствено в 0,5 % от случаите потреблението на устройствата наоколо до " контролния "  индивид е било съвпадане.

Изследователите изясняват този факт с мимикрия (несъзнателно имитиране). Това нормално сближава хората, само че в тази ситуация с мобилните устройства се следи противоположен резултат.

Оказало се също, че хората, които не са разполагали с телефон в точното време и не са могли да възпроизведат държанието на останалите, са се чувствали по-самотни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР